torsdag 20 juni 2013

Natten innan en helt vanlig dag

Sent i nattetimmarna. Jag är sällan uppe längre än till 12 numera. Efter nykterheten har jag upptäckt morgonens tjusning. Att vakna och stiga upp tidigt, sakta, känna lugnet, vandra den lilla biten till affärn strax efter de öppnat och köper nybakat bröd, går hem, sätter mig på balkongen och bara låter mig vara som det är där jag sitter.....
Det är det som är livet, som en av mina behandlare en gång beskrev. Och jag känner det nu. Jag har sakta börjat hitta in till det, som de människor jag kallade för "svin", kallade för liv.
Jag tror mycket handlar om integration. Jag börjar känna mig mer integrerad, både i samhället och i de sociala livet. Jag är på väg tillbaka.
Ju längre du är ifrån kollektivet ju sämre mår du. För ett par år sedan hade jag beskrivit det tvärtom. Men det betyder inte heller att man aldrig bör vara själv. Jag trivs fortfarande i ensamheten, vilket jag känner starkt nu i skrivande stund, framför skärmen, det ända som lyser i rummet. Min sambo sover och jag lyssnar på de små minisnarkningarna. De för sig som små klappar om mitt medvetande och påminner mig om hur skönt det är att känna närvaro. Jag behöver inte ens tänka det.

Jag känner en sådan enorm kraft inombords, men att jag saknar de rätta verktygen för att förvalta den.
I spänd förväntan ser jag nu på min egen utveckling och försöker följa med i svängarna. Nu är alla giftiga bromsar borta. Jag sitter i publiken och ser den mest spännande föreställningen jag kanske någonsin kommer att få uppleva

I Övrigt:
Satt jag i ett varmt och svettigt väntrum på Arbetsförmedlingen under större delen av dagen. För den kreativa människan så känner man tydligen hur denna förmåga slår i botten efter ett sådant möte. En deprimerande plats på alla sätt. Otrevliga människor som jobbar där också.

Midsommar är ointressant för mig, som alla andra högtider. Jag har dock inget emot att folk firar för fullt. Är ni extra glada imorgon, så gläds jag över det. Det ända jag stör mig på är allt supande där ute som kommer förstöra stämningar och relationer och värre saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar